Keresés

2014. január 11., szombat

Naptár és jegyzet tartóZsófi egy ideje nyúz, hogy készítsek neki egy naptártartót.

Íme, hogyan is készül, hátha más is kedvet kap hozzá:Közbéléssel megerősített előlap, illetve belső anyag: Mindig mérjük le, hogy mekkora is pontosan a naptárunk, és ahhoz igazítsuk a sablonunkat.

Kiszabjuk a két zsebnek valót.
- 1 db 18 cm x 18 cm - ezt csak kettéhajtjuk és levasaljuk.
- 1 db 18 cm x 20 cm - ezt félbehajtjuk (18x10 cm) és a 10 cm-es oldalánál összevarrjuk, kifordítjuk.


A nyitott végű zsebet a naptártartó aljához illesztjük, a másik összevarrt, kifordított zsebet pedig a felső hajtásvonalhoz illesztjük.

A felső zsebet a hajtásvonalnál végigvarrjuk a belső anyaghoz.
Ha teljesen biztosra akarunk menni akkor mindkét zsebet a szélén nagyobb öltésekkel hozzáerősíthetjük a belső anyaghoz. Vigyázzunk, hogy ez a varrás kívül essen a végső varrásvonalon:
A közbéléssel megerősített előlapot és a zsebekkel felvarrt belső anyagot színt színére fordítva összevarrjuk, nyílást hagyva a kifordításhoz:A felesleges anyagot varrás után levágjuk:


Én gombbal záródóra készítettem, és az alsó hajtást stabilizáló varrással felvarrjuk a toll-, illetve ceruzatartó fület is:

  


És kész is!
Sokkal egyszerűbb volt megvarrni, mint leírni. : )
Katica és Zsófi naptártartója:

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel