Keresés

2014. január 10., péntek

Sminklemosó házilag
Vízálló smink lemosásához kiválóan alkalmas sminklemosót otthon  is készíthetünk.Minden otthon készített kozmetikum alapja a desztillált víz. Teljesen steril, ezért biztosan nem fog megromlani a készített termékünk.


Mivel vízálló smink letisztításához készítünk folyadékot, fontos alkotórészt képeznek a különböző olajok. Én olíva olajat, és ricinus olajat ajánlok. Az olíva tökéletesen ápol, a ricinustól pedig csodásan dús lesz a szempillánk. (Ricinus olajat a patikában vásárolhattok.)

A tisztító hatást pedig (bármilyen márkájú) babasamponnal érjük el. Most azért ajánlok egyértelműen babasampont, mert ezek a termékek nem csípik a szemet. Ez nekünk most nagyon fontos.
Használat előtt ugyanúgy, mint a boltban vásárolt sminklemosó termékeket, fel kell rázni, hogy tökéletesen összekeveredjenek az alkotórészek.
Az arányok hozzávetőleg (természetesen arányokat igény szerint módosíthatjuk):

1,5 dl desztillált víz
4 ek olívolaj
2 ek ricinusolaj
1 ek babasampon.

Ennyi az egész.


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel