Keresés

2014. május 27., kedd

A tojás tartósításának egyetlen módja,

ha tésztát készítünk belőle. Legalábbis otthoni tartósításának ez a legkézenfekvőbb megoldása.



Ezzel a masinával villámgyorsan ki lehet nyújtani a lapokat.
Szellős helyen, erős napfénytől védve megszárítom, majd feltördelem.
(Ha lebbencs tésztát szeretnék. Ha nem akkor a kinyújtott lapokat a gépre szerelhető adapterekkel megfelelő alakúra vágom, és azután szárítom.)

Szárításra a legjobb a ruhaszárító állvány, mert azon nagyon jól tud száradás közben szellőzni:


Miután megszáradt vászonzacskókba rakom, és felakasztom a kamrában. Papírdobozban nagyon biztonságban lenne, de az nekem most nem volt.
(Nagymamámnál babapiskótás dobozokban sorakoztak a kamrapolcon a tészták.)


Tészta recept: ahány tojás, annyiszor 90g - 100 g liszt. A tojás méretétől függ a liszt mennyisége.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Őszi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel