Keresés

2014. május 26., hétfő

Pezsgő fürdőbomba recept

Recept, ahogyan én készítem:


1 egység szódabikarbóna - lágyítja a vizet, hatékonyan tisztít
fél egység citromsav - ettől pezseg
negyed egység zabpehelyliszt - értékes zabtej tápláló hatású
negyed egység kukoricakeményítő - keménységet ad a golyónak
2 evőkanál kókuszolaj és sheavaj keveréke - táplálja a bőrt
vízben feloldott ételfesték - minimális
tetszőleges mennyiségben illóolajElőször összekeverjük a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajakat, óvatosan az ételfestéket, és az illóolajat.
Ha nem áll össze, akkor elkezdjük egy flakonból tiszta vízzel fújkálni, de óvatosan bánjunk a vízzel, mert felhabozhat a szódabikarbóna. (Ez vonatkozik az ételfestékes vízre is.)

Miután a markunkban összenyomva összeáll a keverék, elkezdhetjük formákba nyomkodni, (jégkocka tartó, kis merőkanál, hobbi boltokban kapható műanyag gömb egyik fele). Miután jól beletömörítettük az anyagot a félgömbös formákba, óvatosan egyből ki is fordíthatjuk őket. A jégkockatartókba kicsit hagyni kell pihenni, 15 perc után óvatosan ki lehet nyomkodni a formából.
Ügyesebbek a markukba is formázhatnak gömböket, de nem úgy, mint amikor agyagból, gyurmából, tésztából gyúrjuk, hanem mint ahogyan a homokozóban készülnek a homok gombócok. Emlékszünk rá ugye? :)

1 nap száradás után csomagolható állapotúra keményednek.

Jó fürdőzést kívánok.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel