Keresés

2015. március 19., csütörtök

Maci varrása műszőrméből3 dolog, amire okvetlenül oda kell figyelnünk, ha műszőrméből tervezünk macit varrni.

1. Nagyon oda kell figyelni a szálirányra. A szőrme különbözőképp töri meg a fényt. Nem lehet hibázni, mert végzetesen katasztrófális lesz a végeredmény.


2. A szabásnál figyeljünk arra, hogy nehogy belevágjunk a szőrmébe. Csak a hurkolt anyagot vágjuk. Ehhez legjobb, ha kis hegyes ollót használunk.
 3. Varrásnál egy kis hegyes tárgy, olló segítségével a szőrmét mindig igazgassuk a két anyag közé, mert így elkerülhetjük, hogy nagyon rávarrjunk a szőrre, és így szinte alig fog látszani a varrás nyoma a kész maci testén.

Tulajdonképpen ennyi az egész.
Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, biztos a siker!

ITT összegyűjtöttem néhány szabásmintát!
ITT pedig lehet inspirálódni!

Jó munkát!


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel