Keresés

2015. május 11., hétfő

New York-i sajttorta (hamisan)

Ha így haladunk, nem tudom, hogy mi lesz velünk a nyáron. :)
Jön a fürdőruha szezon...
Katica viszont könyörtelenül süti a finomabbnál - finomabb sütiket.

Most vasárnap New York-i sajttortát készített.


Mi spórolósra vettük a receptet. Majdnem 600 g krémsajt az egy vagyon, úgyhogy kicsit módosítottam az összetevők arányán.
Így is nagyon - nagyon finom torta lett a végeredmény. 


A tésztához az hozzávalókat összekeverjük, kerek tortaforma aljába nyomkodjuk, 180 fokon 10 percig sütjük.

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját  a krém összes hozzávalójával együtt összekeverjük, majd ebbe finoman beleforgatjuk a felvert tojásfehérjék habját is.

A sütésnél van egy kis csavar.
A tortaformát beleállítjuk egy vízzel töltött tepsibe, és így tesszük a sütőbe. 180 fokon 45 percig sütjük.
Ha nem szilikon tortaformában sütjük sütit, akkor alufóliával bebugyoláljuk a formát, hogy ne menjen víz a tésztába.
45 perc után még 10 percig 150 fokon sütjük.
Miután kihűlt a tésztánk, berakjuk a hűtőbe teljes dermedésig, és csak utána vegyük ki a formából.



 Apának már csak ennyi maradt, de ezt is jól el kellett dugnunk magunk elől. :)



Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel