Keresés

2015. június 15., hétfő

Szivárvány torta

 Panni Katicától szivárvány tortát kért szülinapjára. Gondolom, hogy a 18. szülinapra biztosan sokan valamilyen hatalmas gyönyörűséges tortát rendelnek maguknak, de Panni ilyet szeretett volna. :)


Katica ennek a tortának az elkészítésében csak segédkezett, ezt egyedül nem volt türelme megsütni, de nagyon jó kis kukta volt. :)
Mivel csak egy tortaformám van, ezért elég macerásnak éltem meg ennek a tortának az elkészítését, de úgy gondolom, hogy megérte.  :)

A receptje az nagyon egyszerű. Bekeverünk egy klasszikus bögreméretest, amit aztán 6 felé porciózunk, és megfelelő színű ételfestékkel megszínezünk.
Én ezeket külön-külön sütöttem ki ugyanabban a kapcsos tortaformában.


 Miután a tészták kihűltek, egy sablon mellett körbevágjuk őket, majd megtöltjük és a szélét is átkenjük a fehér krémmel.
A krémhez a tejszínt kissé felverjük, és úgy keverjük hozzá a többi alkotóelemet.
Másnapig hűtőben állni hagyjuk.
Boldog születésnapot Pannikám.
Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel