Keresés

2016. március 26., szombat

Húsvéti kalács


A húsvéti vacsora nálunk elképzelhetetlen kalács nélkül.
Mindenkinek megvan a maga dolga, az enyém a kalács.

Receptje: 
50 dkg finomliszt
50 g cukor
1 csomag vaniliáscukor
2 tojás
1,5 dl tej
2 dl habtejszín
2 dkg friss élesztő
1 csipet só

A száraz összetevőket összekeverjük, a tejet a tejszínnel kissé megmelegítjük és az élesztőt felfuttatjuk benne.
A lisztes keverékhez öntjük az élesztős tejet, és sima, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
Lefedve meleg helyen fél órát kelesztjük.
Átgyúrjuk, négy hurkát gyúrunk belőle és négyes fonással megfonjuk.
Sütőformába rakjuk és még fél órát hagyjuk keledezni.
Megkenjük tojással és előmelegített sütőben 170 fokon kb. fél órát sütjük. (szép aranybarnára).


Jó étvágyat!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Facebook

Városi dzsungel