Pár napja botlottam a facebookon ebbe a receptbe.
Kétkedve olvastam, és annyira hihetetlennek tűnt, hogy elhatároztam, kipróbálom.
Oltóval rendszeresen készítek sajtot, de ez valami egészen más.
Az összetevők:
1 liter tej
fél kiló túró
60 g vaj
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
A tejet (én sima 180 ft-os tescos tejet használtam) és a fél kiló túrót felraktam főni.
Mikor elkezdett forrni, levettem a tűzról.
Szépen kicsapódott a tej a túró miatt.
Leszűrtem egy tiszta ruhán.
Hozzáadtam a vajat, a sót és a szódabikarbónát, és az egyéb ízesítőt. Én póréhagymát raktam bele.
Visszatettem a tűzre, és kis lángon addig főztem, folyamatos keverés mellett, míg el nem vált az edény falától.
Ekkor formába nyomkodtam, és hidegre raktam.
Ma kivettem a formából, és 1-2 napig érni hagyhattam volna, ha a kíváncsiság nem hajt, és meg nem kóstoljuk.
Nagyon-nagyon finom, de alig hasonlít a gomolyára.
Ettől függetlenül próbáljátok ki Ti is, mert nagyon ízletes étel. Nálunk már alig van belőle... :)
Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.