Keresés

2016. augusztus 24., szerda

A háziszappan világnézete

Ahogy ígértem, további bejegyzésekkel járulunk hozzá a kézműves szappan becsületének emeléséhez.

Így a tanévre készülve elején had ajánljak tananyag komolyságú ismeretterjesztő filmeket, amik a szappan vs. tusfürdő kérdés világnézeti-értékrendi alapjait járják körül.

A természetes anyagokból, kézzel készült kézműves szappanok ember-léptékűek, míg a nagy ipari-kémiai háttérrel gyártott termékeknél a profit hatékonyabb termelése a legfontosabb szempont. Így terjedtek el a flakonos tusfürdők – annyira, hogy mára szinte különleges alternatív minőséget képvisel a háziszappan kultúrája.Az élettel szemben a gazdasági érdekre épülő modern korunkban minden normális terméket kiszorított az iparszerű termék, ahol a polcállóság fontosabb szempont lett, mint a beltartalmi érték. Nagy kereskedelmi hálózatok adják el a nagy ipari üzemekben készült termékeket a tömegmédia által vezérelt tömegfogyasztóknak.


A modern kór leleplezéséről számos tanulmány, dokumentumfilm elérhető, pl. a „Villanykörte összeesküvés”, vagy a „Hülyeség kora”. Konkrétan a mi témánkban a legjobb „A kozmetikumok története” 8 percben.A Katbo-szappanok kis léptékben, „saját családomnak” minőségben készítem egy normálisabb 21. század reményében.


Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel