Keresés

2016. augusztus 23., kedd

Ne féljünk a szappantól...

Ahogy jön az év komolyabbik része, fogunk még foglalkozni a szappan kultúrájának ápolásával, mert célom a szappan becsületének visszaállítása.


Az új gyermek-kollekcióm kapcsán szeretnék tisztázni néhány alapkérdést, pl. hogy mi káros, és mi nem az. :)


Sok anyuka félti gyermeke bőrét a szappan szárító hatásától.

A tusfürdőkön büszkén hirdetik, hogy az adott tisztálkodószernek semleges a ph értéke, pedig a bőrre gyakorolt szárító és károsító hatást nem a szappanok lúgos kémhatása okozza, hanem a gyári tusfürdők vegyi összetétele. A tisztító lúgosságot az egészséges bőr perceken belül korrigálja, de a különböző kőolajszármazékok, mesterséges habzó- és illatanyagok, színezékek támadására nem készültünk fel az evolúció során.

A pici babák bőrének napi tisztításához elegendő a tiszta víz, a popsi tájék tisztításához pedig használjunk kecsketejes szappanokat. A patikai fürdetőkrémek is kőolajszármazékból készülnek, ezekben nincsen semmilyen bőrápoló anyag, ezzel szemben a kecsketejes szappanok bizonyítottan bőrtápláló hatásúak.

Új babaszappan kollekcióm az összetétele mellett a mérete és mintája is bababarát, bár továbbra sem  játékszer, hanem szappan. :)
Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel