Keresés

2016. november 22., kedd

"Műteremlakás" - gondolatok

"Az otthonomban dolgozom, a műhelyem az otthonom..."Próbáltam szétválasztani a munkámat az életemtől, de nem tudtam. Próbáltam térben és időben szétszakítani, de nekem nem ez az utam.
Az életem szinte minden percében "dolgozom", hiszen, ha nem is ülök / állok egy konkrét munka mellett, akkor is a gondolataim 90 % -át a munkámhoz kapcsolódó ötletelések teszik ki. ( emelett igyekszem teljes odafigyeléssel fordulni a családom felé, de gyakran elkalandoznak a gondolataim egy - egy újabb megvalósítandó ötlet felé.) Vagyis a munkám és az életem szinte egy és ugyanaz.
Nincs munkaidőm, nincs munkahelyem, hanem életem van.
A kamrában gyűjtöm és szárítom a festőnövényeket,


a másik tárolóhelységben sorakoznak a szappanos dobozok.

A konyhaasztalon hol szappanozok,


hol fotózok,


(A konyhaasztalunk egy több, mint 100 éves asztal, ami egykoron egy szabóságban szolgált. A vasaló nyoma sokáig rajta is volt, de aztán helyhiány miatt kicsit meg kellett rövidíteni, úgyhogy sajnos ez a nyom elveszett, de az biztos, hogy a rezgésével minduntalan valamilyen kézműves tevékenységre hívogat minket.)

A kályhán száradnak a fonalak,


a tűzhelyen rotyognak a festőlevek.

A hálószoba egy sarkát hol a varrógép, hol a szövőkeret, hol az ékszerkészítéssel kapcsolatos anyagok foglalják el.

Most a szövőkeret, a többiek kiszorultak a konyhaasztalra. :)

Az ágy mellett sorakozik a fonalaim egy része.


Hazudnék, ha azt mondanám, hogy külön műhely - raktáram nincsen, hiszen nem fér el minden a lakásban, és ahol nyáron nagyon szívesen dolgozom, mert a kertünk egy csodás részére néz az ajtaja, aminek a látványa feltölt de egyben nyugtat is.


De összességében mégis azt mondom, hogy " az otthonomban dolgozom, a műhelyem az otthonom..."És ez nekem így jó... :)És mivel nekem jó, felismertem, hogy nekem másként nem megy, a környezetemnek is jó, és remélem, hogy nektek is tudok közvetíteni ebből a hangulatból a termékeimmel, a fotóimmal, a gondolataimmal.

Kívánom Nektek, hogy Ti is találjátok meg, hogy hogyan jó nektek az élet. Mégha kell is kompromisszumokat kötni, mert anélkül nem megy, de nincs annál felemelőbb, mint hátradőlve elfogadni, hogy én nem tudom másként csinálni, nem tudom úgy, ahogy esetleg a többiek, mert én ilyen vagyok. És olyan jó, hogy nem vagyunk egyformák!


Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. :)

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix