Keresés

2017. május 21., vasárnap

Akácvirág szörp


Az akácvirág szörp is megérett a palackozásra.
Mivel az előző évekből  maradt még néhány üveggel, az idén csak 3 palackkal készítettem.

A nagykörűi ház udvarán növő kis fácskáról szedtem a virágokat, tuti biztos tiszta forrásból. :)


Gyönyörű, egészséges és tiszta virágok, hihetetlen illattal.


A recept, ami alapján az akácvirág szörpöt készítem, a következő.

Recept
  • kb két összetett marok akácvirág (púpozott)
  • 2 liter forralt és visszahűtött víz
  • 2 kiló cukor
  • 25 g citromsav
  • 2 citrom felkarikázva ( A citromokat jól megmosom, és egy éjszakán át vízben áztatom. Ennél többet nem tudok tenni a vegyszermentesítés terén.)
Elkészítése:

A virágokan nem szabad megmosni, ezért nagyon fontos, hogy tiszta helyről származzanak. 
A vizet felforraltam, és visszahűtöttem, ezután a vízbe beleteszem a virágokat, és a felkarikázott citromot. Valamilyen súllyal lenyomom a virágokat, hogy biztosan a víz alatt maradjanak. Tökéletes erre a célra egy tányér is. 
2 napig hűvös helyre pihenni teszem.
2 nap után gézen átszűrve letisztítom a vizet, hozzáadom a cukrot, aminek egy kis részét az idén külön enyhén megkaramellizáltam (gyengébben, mint a bodzaszörpnél)
10 percig rotyogtatjuk a szörpöt, az esetlegesen keletkező habot leszűrjük, és forrón, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Kidunsztoljuk. (Ruhák között hagyjuk kihűlni. )

Mehet is a kamrapolcra.:)


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Facebook

Városi dzsungel