Mire én válaszoltam, hogy "igen, krumplis lángos lesz majd vacsorára", de elég kérdőn nézhettem rá, mert máris folytatta...
"Libatop vacsorához?"
Mint kiderült a éppen kihúzkodott "gazok" fehér libatopok voltak, amik salátaként fogyaszthatóak.
Wikipédia: Bár rendszeresen irtott gyomnövény, a fehér libatop ehető is; magas kalcium-, vas- és fehérjetartalmával a spenóthoz hasonlóan felhasználható levélzöldségféle lehet (csak fiatal 20-30 cm-es példányai vagy később hajtáscsúcsai). Salátának és levesnek lehet felhasználni, kissé hosszabb főzési időt igényel, mint a spenót. Összegyűjtött, megszárított és megőrölt magvai a hajdinaliszthez hasonlóan alkalmazhatóak a konyhában.
Megkóstoltuk, és valóban fejessalátára emlékeztető "semmilyenzöld" íze volt, de ha valóban magas a vas, kálcium és fehérje tartalma, akkor a frissen "kigazolt" kis növénykéket miért is ne aprítsam bele a lángosra szánt fokhagymás - tejfölös öntetbe.
Nesze neked fenenagy fejlődés. Lassan már semmit nem tudunk a minket körülvevő világunkról.
Szívből ajánlom Nektek is, kóstoljátok meg Ti is. (Forgalmas út mellől ne szedjétek.)