Keresés

2017. július 17., hétfő

Gazvacsora

Miközben gazoltam a nagykörűi "virágos kertecskét", egy nélunk egy éjszakára megpihenő lovas ismerősünk megkérdezte, hogy vacsorához készülünk?
Mire én válaszoltam, hogy "igen, krumplis lángos lesz majd vacsorára", de elég kérdőn nézhettem rá, mert máris folytatta...
"Libatop vacsorához?"

Mint kiderült a éppen kihúzkodott "gazok" fehér libatopok voltak, amik salátaként fogyaszthatóak.Wikipédia: Bár rendszeresen irtott gyomnövény, a fehér libatop ehető is; magas kalcium-, vas- és fehérjetartalmával a spenóthoz hasonlóan felhasználható levélzöldségféle lehet (csak fiatal 20-30 cm-es példányai vagy később hajtáscsúcsai). Salátának és levesnek lehet felhasználni, kissé hosszabb főzési időt igényel, mint a spenót. Összegyűjtött, megszárított és megőrölt magvai a hajdinaliszthez hasonlóan alkalmazhatóak a konyhában.

Megkóstoltuk, és valóban fejessalátára emlékeztető "semmilyenzöld" íze volt, de ha valóban magas a vas, kálcium és fehérje tartalma, akkor a frissen "kigazolt" kis növénykéket miért is ne aprítsam bele a lángosra szánt fokhagymás - tejfölös öntetbe. 
Nesze neked fenenagy fejlődés. Lassan már semmit nem tudunk a  minket körülvevő világunkról.
Szívből ajánlom Nektek is, kóstoljátok meg Ti is. (Forgalmas út mellől ne szedjétek.)
Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. :)

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel