A történet eleje úgy kezdődött, hogy panaszkodtam a barátnőmnek,
a gyerekeim nem eszik meg a levesből a zöldségeket, mindig ott marad a tányérban a sárgarépa karika.
Erre Ő: Én ezért reszelem le, úgy nem tudják megkerülni.
Hát így kezdődött ez a történet.
Én hogyan készítem?
Megpucolom a zöldségeket,
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- petrezselyem
- zellerszár
de tetszés szerint bővíthető ez a lista.
A megtisztított zöldségeket aprítógéppel összevágom, és lesózom. - Teljesen natúr konyhasót használok. (Ne finomított, fehérített "babasót" használjatok erre a célra) A zöldség és a só aránya 5:1.
(fél kiló zöldség - 10 dkg só)
Kicsit állni hagyom, aztán üvegbe nyomkodom.
Ha többet készítek, akkor amit használok, azt a tűzhely mellett tartom a polcon, amik még bontatlanok, azok a kamrában pihennek. (szeretik a sötétet)
De akinek nincsen nagy kamrája, vagy egyáltalán semekkora kamrája sincsen, az is csináljon magának 1 üveggel, mert pár perc alatt készen van egy kisadag, és a gyerekek garantáltan megeszik az ételben lévő összes zöldséget. Az étel sózására viszont oda kell figyleni, mert ez a zöldségmix már magában is elég sós!