Keresés

2017. augusztus 4., péntek

Bérelhető befőzőautómata

Mostanában ritkán írok, annak ellenére, hogy azért történnek velem a dolgok.
Pl. júliusban egy hetet dolgoztam egy kézműves gyermektáborban a Cinkotai tájházban. Nagyon sokat tanultam, örülök, hogy jelentkeztem segítőnek. Erről írtam is egy bejegyzést.

Túlvagyunk egy szobacserén, illetve szobaátalakításon. Erről egy komolyabb cikket írtunk a PRivát PRovence blogon.

Délelőtt dolgozom a családi vállalkozásunkban, délután pedig amikor csak időm engedi befőzök. Engem is elkapott a befőzőautómata mánia.


A húgomtól kértem kölcsön a gépet. Most, ha azt mondjátok, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nem kellett egy ilyen drága gépet megvennem, akkor erre én azt mondom, hogy Ti is kikölcsönözhetitek Tőlük, mert a Balaton parti kisgép kölcsönzőjükben megtalálható a "Weninger befőzőautómata" is. (BÉRGÉP honlapja)
Nem kell drága pénzen megvennetek a befőzőautómatát, nem kell ezt a viszonylag nagy gépet tárolni, attól félni, hogy esetleg megbánjátok a gép megvásárlását, mert nem használjátok ki igazán, hanem akár pár órára szinte fillérekért kikölcsönözhetitek, használhatjátok, aztán pedig visszaviszitek. Nincs vele gond.


De, ha mégis megtetszik Nektek, helyetek is van a tárolásához, akkor Vicáékon keresztül meg is vásárolhatjátok a Weninger befőzőautomatát.

Mióta nálam van a gép nagyon sokmindent raktam már el. Befőttek, lekvárok, savanyúságok, natúr zöldségek sorakoznak a viszonylag kicsi a kamrámban, bár nagyon örülök annak, hogy legalább ekkora van. A vidéki ház kamrájába is készítek néhány üveg finomságot télire, tehát nincs okom panaszra, befőzhetek kedvemre. :)


Zsófi nagyon klassz pecsétes címkéket készített nekem. Élvezet volt címkézni az üvegeket.
Sima háztartási csomagolópapírt vágok az üvegek tetejére, amiket csak rágumizok. Ettől a különböző üvegek kapnak egy egységes képet, de azért nincsen túlragozva a dekorálásuk.
A facebookos "befőző automatás" csoport nagyon inspiráló, illetve néhány ismerősöm gyögyörű kamrája, és sok - sok üveg télire eltett élelmiszere is nagy hatással van rám. Nem nagyon tudok leállni, szívem szerint mindent befőznék :)


Szívből ajánlom Nektek is a befőző autómata kipróbálását.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel