Keresés

2017. szeptember 4., hétfő

Férfi ing minden alkalomra

"...Rékácska, szükségem van egy olyan típusú ingre, amit felvehetek, amikor a Minisztériumba megyek tárgyalni, amikor szakmai előadást tartok, amikor lovas rendezvényre megyünk, amikor otthon a szénát pakolom, vagy mondjuk tegezt készítek a gyereknek, szóval kellene egy olyan ing, amit szinte mindenhova hordhatok.
És, ha megvan a fazon, akkor kérek belőle legalább 10 db-ot.

Néhány részletet megbeszéltünk, legyen oldalt sliccelt, hosszabb fazonú,  nincs szükség gallérra, legyen pálhás az ujja, ami megkönnyíti a karok mozgását, nincs szükség szabott vállra.

Vettem néhány méter sima vásznat, első próbálkozásra ez tökéletesen megteszi.Egy meglévő ing adta a kiindulási alapot, mutatta, hogy mekkora legyen a hossza, milyen legyen a nyakkivágása.

Elkészült az első darab, ami viszonylag jól is sikerült. Látjuk rajta, hogy mit kell javítani, illetve másként szabni, de összességében elégedettek vagyunk az eredménnyel.


Az alapfazon tehát elkészült, ami kedvünkre változtatható, akár hosszabb ujjal, vagy más színűre festve.

2 megjegyzés:

Julcsi írta...

Hát kedves Rékácska, maga nagyon ügyes!

Katbo-Réka írta...

Hát kedves Julcsika, maga nagyon kedves! :)

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel