Keresés

2017. október 25., szerda

Hideg vagy meleg színtípusba tartozol?


Akkor most folytassuk a hideg és meleg színhőmérséklet tanulmányozását a saját színtípusunk meghatározásával.

A színes kendők kiválasztásánál az első lépés, amit ha figyelembe veszel már nagyot nem tévedhetsz, az hogy melyik színhőmérsékletet tükrözi a saját természetes színed.

Ha az arcod színei inkább melegebb tónusúak, akkor a melegebb színhőmérskletű kendők fogják kiemelni arcod vonásait, szemed színét.

Melegebb színtípusúak vöröses pigmentáltságúak.
Hajuk, szemöldökük vöröses, aranyló színű, szemük, bőrük színe meleg tónusú.


Ha az arcunk színei inkább hideg tónusúak, akkor természetesen a hideg színhőmérsékletű gézkendők fognak igazán jól állni.

hideg színtípusúak hamvas pigmentáltságúak. Hajuk szemöldökük sosem aranyló, szemük színe inkább hideg, nincs meleg tónusa. Arcbőrük hideg beige, szürsés rózsaszín, nekik a hideg színhőmérsékletű kendők a megfelelőek.


Ha bizonytalan vagy, nem tudod eldönteni, hogy hideg, vagy meleg típusba tartozol-e, akkor segítségül hívhatod az alapozódat, ami már megad egy támpontot.

Ha sárgás árnyalatú alapozót használsz, akkor MELEG típus vagy,


ha rózsaszíneset, akkor pedig HIDEG árnyalatú.


Mindig természetes fénynél vizsgáld meg a hajadat, a bőrödet, mert a lámpafény befolyásolja az eredményt. (Ha a hajadat az eredetitől eltérőre fested, akkor ez fals eredményt mutat. Mindig az eredeti hajszín a mérvadó.) 

Néhány példa a hideg és a meleg öltözék színekre.

HIDEG SZÍNEK


MELEG SZÍNEKTanulmányozd a színeket, és nagyon hamar meg fogod látni a különbséget.

Az alábbi színmeghatározás kizárólag a színhőmérséklet megállapítására vonatkozik, de ha ezzel tisztában vagy, az már nagyon sokat segít!Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel