Keresés

2017. november 17., péntek

Textil törlőkendő

A kommunális szemét minimalizálása állandóan jelen van az életünkben.
Szeletkít módon gyűjtjük a műanyagot, az elégetésre és továbbhasznosításra nem alkalmas papírt és a komposztot.

Igyekszem kitartóan, szépen sorban (igaz nem túl nagy rohamléptekben) kiiktatni minden olyan használati tárgyat az életünkből, amit tisztíthatatlanság, újrahasználhatatlanság miatt egyszer, vagy viszonylag rövid ideig tudunk használni.

Az én háztartásom alapdarabja volt a szivacsos törlőkendő.
A higiénikus tisztítását  nem tudtam megoldani. Elég hamar olyan állapotúra változott (normál használat mellett), amivel már nem szívesen töröltem át a pultot. Ha kimostam sprőd és kemény lett, vagy szétmállott.

A napokban sikerült kiiktatnom a háztartásunkból ezt a problémás, újrahasznosításra alkalmatlan tárgyat. Gézlapokból varrtam magamnak sokszorhasználatos textil törlőkendőket.
Kb. 8-10 db 15 x 15 méretű gézlapot varrtam össze. Ebből a méretből három darabot varrtam, valamint készítettem egy dupla méretűt is.


Jó a nedvszívó képessége, mosógépben minden további gond nélkül mosható / fertőtleníthető, ami által nem veszít a pozitív tulajdonságaiból sem.  Mégcsak néhány napja használom, de maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Patikában kapható mull lap néven különböző méretű gézlap, bíztatlak Titeket, hogy Ti is készítsétek el a házi törlőkendőtöket. Megéri!
Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. :)

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel