Keresés

2017. november 28., kedd

"Vattakorong" házilag!

Nem teljesen korong, de funkcióját tekintve nevezzük most nemes egyszerűséggel így.


Egy újabb ötletet hoztam azoknak, akiknek fontos, hogy a lehetőségeikhez mérten mérsékeljék a kommunális szemetüket, akiknek fontos, hogy az őket körülvevő tárgyak minél nagyobb mértékben újrahasználhatóak legyenek.

Remélem, hogy már Te sem vásárolsz bolti sminklemosót, nem szennyezed a környezetedet újabb műanyag flakonokkal, és nem mérgezed a testedet mindenféle kőolajszármazékkal, hanem az általam ajánlott receptet készíted el, és azzal töltöd fel a régóta használt flakonodat, vagy üvegedet.  Így nem mérgezed sem a testedet, sem a környezetedet.

Ha nem sminkelsz, akkor az arctisztításhoz a legjobb a kecsketejes szappan, vagy a nedves törlőkendő is, amit szintén könnyűszerrel otthon elkészíthető. Erről is írtam már korábban, itt!

A folyékony sminkeltávolító folyadék használatához elengedhetetlen valamilyen olyan hordozó felület, ami magába szívja a sminklemosó folyadékot, puha, jó a nedvesség tartó képessége, tisztítja az arcot,  mosógépben könnyen kimosható, és nem utolsó sorban minden háztartásban megtalálható egy kissé már szakadt, régebb óta használt ilyen textília.

Biztos, hogy már Ti is kitaláltátok, hogy amiről szó van, az nem más, mint a TÖRÖLKÖZŐ!

Fogsz egy kissé használt törölközőt, és felvágod 10 x 10 cm darabokra. (De lehet nagyobb is, ahogy Neked jólesik.)

Beszeged, és már készen is van.

Ha van interlockod, akkor pár másodperc az egész. (Igaz így nem olyan tetszetős, mintha szép színű textil csíkkal körbeszegnéd. Ez is ízlés kérdése, hogy milyen szegélyt teszel rá. Csak visszahajtod, vagy színes pánttal szeged körbe, vagy úgy mint én, csak interlockkal körbefutsz az anyagon.)

Használat után kézzel és egy kis szappannal kimoshatod, vagy ha ép fehér mosást indítasz be, akkor csak dobd be a mosógépbe.

Remélem többen elkészítitek majd.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel