Keresés

2017. november 28., kedd

"Vattakorong" házilag!

Nem teljesen korong, de funkcióját tekintve nevezzük most nemes egyszerűséggel így.


Egy újabb ötletet hoztam azoknak, akiknek fontos, hogy a lehetőségeikhez mérten mérsékeljék a kommunális szemetüket, akiknek fontos, hogy az őket körülvevő tárgyak minél nagyobb mértékben újrahasználhatóak legyenek.

Remélem, hogy már Te sem vásárolsz bolti sminklemosót, nem szennyezed a környezetedet újabb műanyag flakonokkal, és nem mérgezed a testedet mindenféle kőolajszármazékkal, hanem az általam ajánlott receptet készíted el, és azzal töltöd fel a régóta használt flakonodat, vagy üvegedet.  Így nem mérgezed sem a testedet, sem a környezetedet.

Ha nem sminkelsz, akkor az arctisztításhoz a legjobb a kecsketejes szappan, vagy a nedves törlőkendő is, amit szintén könnyűszerrel otthon elkészíthető. Erről is írtam már korábban, itt!

A folyékony sminkeltávolító folyadék használatához elengedhetetlen valamilyen olyan hordozó felület, ami magába szívja a sminklemosó folyadékot, puha, jó a nedvesség tartó képessége, tisztítja az arcot,  mosógépben könnyen kimosható, és nem utolsó sorban minden háztartásban megtalálható egy kissé már szakadt, régebb óta használt ilyen textília.

Biztos, hogy már Ti is kitaláltátok, hogy amiről szó van, az nem más, mint a TÖRÖLKÖZŐ!

Fogsz egy kissé használt törölközőt, és felvágod 10 x 10 cm darabokra. (De lehet nagyobb is, ahogy Neked jólesik.)

Beszeged, és már készen is van.

Ha van interlockod, akkor pár másodperc az egész. (Igaz így nem olyan tetszetős, mintha szép színű textil csíkkal körbeszegnéd. Ez is ízlés kérdése, hogy milyen szegélyt teszel rá. Csak visszahajtod, vagy színes pánttal szeged körbe, vagy úgy mint én, csak interlockkal körbefutsz az anyagon.)

Használat után kézzel és egy kis szappannal kimoshatod, vagy ha ép fehér mosást indítasz be, akkor csak dobd be a mosógépbe.

Remélem többen elkészítitek majd.

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix