Keresés

2017. december 13., szerda

Bullet Journalom

Új hobbi, vagy csak egy újfajta rendszerezés?
Mindig is cetliztem, listáztam, írtam naplót, vezettem mindenféle füzetet.
Füzet ennek, füzet annak... napi boldogság füzet, napi feladatoknak egy másik füzet, egy külön füzet a szülői értekezleteknek, egy külön a kreatív ötleteknek. Naplóban vezetem minden év karácsonyi ajándék listáját, stb.
Vonzanak a tervezők, a határidőnaplók, a különböző női naptárak, amiket a lapozgatásuk végén sosem veszek meg, mert nem pont olyanok, mint amilyenre nekem szükségem lenne.

Nagyon tetszenek a kreatív tervező naptárak is, de sosem vágtam bele egy ilyen jellegű naptár vezetésébe, mert úgy érzem, hogy ez meghaladja az én kreatív fantáziámat, valamint túl sok kiegészítőt kell hozzá vásárolni. (A "nem akarok már semmit sem venni" érzésem az idei év végére még jobban felerősödött, erről írtam már korábban is.)

December elején olvastam egy bejegyzést egy a scrapbookos körben létező decemberi szokásról, egy nagyon speciális album készítési módszeréről, ami December Daily, vagy  December Napjai néven ismerszik.  
Nagyon megtetszett, de a fent leírt okok miatt, csak nézegettem ezekről az albumokról készült fotókat.  Ekkor jött velem szembe valamelyik oldalon a Bullet Journál, mint egy teljesen személyre szabható naplóvezetési módszer, amihez nem kell más, csak egy füzet!!!

Na ez kell nekem!!!

Csak azt nem értem, hogy nekem miért nem jutott eszembe az a kézenfekvő megoldás, - amilyet tulajdonképpen Péter is vezet már évek óta - miszerint egy üres füzetet nevezek ki tervező / határidő naplónak, amit a saját igényeimhez igazítok, és nekem tetszően dekorálok ( dekorálni nem is lenne muszáj).


Ekkor elhatároztam, hogy decemberben el is kezdem vezetni az én Bullet Journalomat, hogy jövő év januárjára már lássam, hogy pontosan nekem milyen naplóra is lesz szükségem.
A másik gondolatom, hogy ötvözöm a December Daily-t és a BuJo-t. Csinálok egy olyan decemberi naplót, amibe fényképeket, emlékeket is ragasztok majd, de nincsenek tasakok, fa betűk, díszgombok stb. A fotókat külön gyűjtögetem, kihagyom a helyüket, és majd egyszerre nyomtatok ki többet. 

Tehát nekikezdtem, és nagyon élvezem.
Vettem egy kemény borítású, de egyszerű vonalas füzetet a Tigerben. 
(Persze a kereskedelem már ezt is meglovagolta, és lehet kapni méregdrága BuJo füzeteket, de nekem teljesen jó az olcsóbb, normál füzet is. Nem zavar, hogy esetleg átüt a filc a túloldalra.)

A Bullet Journal tulajdonképpen a múlt számontartására, a jelen rendszerezésére, és a jövő tervezésére szolgál.
Én részletesen átnéztem BuJo tervezőjének az oldalát, aztán megalkottam egy olyan naplót, ami részben követi az eredeti beosztásokat, valamint a saját tervezőimet is.


A dekorációs rajzaim kezdetlegesek, sőt az írásom sem tökéletesen kalligrafikus, de megmondom Nektek őszintén, hogy ez most engem egy cseppet sem érdekel, hiszen magamnak készítem, és örömömet lelem benne! (Persze nagyon tetszenek a neten látható gyönyörűen dekorált Bullet Jorunalok)


Örülök annak, hogy mindent egy helyen vezethetek. Lenyűgözően kézenfekvő, és átlátható az egész.


A Bullet Journál alapvető ismérveiről ebben a bejegyzésben most nem térek ki, de januárban, mikor elindítom az éves naplómat, készítek majd róla egy átfogó bejegyzést.

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix