Keresés

2018. január 28., vasárnap

Na vajon mivel festettem?

A facebookos "Festőnövényes" zárt csoportomba ma felraktam egy képet a legfrisebb növényi festésemről. (ha nem vagy még tagja a csoportnak, gyere várlak sok szeretettel)


Megkérdeztem a csoport tagjait, hogy szerintük milyen növénnyel értem el ezt a színt.

Nem érkezett a kérdésre helyes válasz, úgyhogy elárulom.

Lila káposztával :
 

Felszecskáztam a káposztát és főztem belőle egy erős főzőlevet.
De nem festette meg szépen a csuhét, olyan döglött lila színe lett, és mint ahogy ilyenkor lenni szokott, próba szerencse alapon beleöntöttem egy kis citromsavat. Úgy viselkedett, ahogyan egy citromsav viselkedik a gyümölcsteával is, vagyis megélénkíti a színt. Ebben az esetben is élénk rózsaszínűre változtatta a festőlevet, és szinte azonnal élénk színűre festette a csuhét is. (ugyanúgy, mint a begóniás festésnél)


A festőlébe a csuhé után dobtam egy darabka pamutvásznak, amit kb fél órát főztem. Leginkább csak próbaként, nincs vele semmi tervem,


És a legvégén egy darabka gyapjút is. Timsót nem használtam a gyapjú pácolására, csak a citromsavas festőlében főt lassú lángon kb 1 órát.


Sajnos lila csuhém nem lett, pedig az egész festésnek ez volt az apropója, de legalább most látjuk, hogy a lilakáposzta is képes ilyen szép lilás-rózsaszínt festeni.Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel