Keresés

2018. február 20., kedd

Pólófonallal a karmantyúbabán

Pólófonallal is lehet karmantyúbabán szőni.


Ezen a szövőeszközön nagyon egyszerű a szövés. Az egyik tetszőleges alsó szegre felkötjük a (vízszintesen futó) szálfonalat és az alsó és feslő szegeket megkerülve felvetjük a babát (fel-le, fel-le).  Amikor visszaérünk az alsó kiinduló szeghez, akkor azt mégegyszer megkerülve a két szál között felmegyünk a kikötő szeghez. Ide kötjük a fonalat, ezzel érjük el a páratlan számú felvetést.


Ezután egy fa tűbe (vagy gyerek műanyag tűbe) befűzzük azt a szálat, amivel be szeretnénk szőni a babát. Én jelen esetben ugyanazt a pólófonalat használtam. 
Amikor a felvető szálatak ki-be bújtatással megkerülve teljesen beszőttük a babát, eloldjuk a kikötőszálat. Lehúzkodjuk a feslő szegsorról a felvetőfonalakat, lehúzzuk a baba fejét és leszedjük a kész szövést.  - A karmantyúbabának leszedhető a feje, különben nem tudnánk a megszőtt végeredményt leszedni róla. 

Amikor a szövésünk már nem feszül a kereten, kicsit hagyjuk pihenni. Állás közben elrendeződnek a szálak. Én az induláskor akkora szálat hagyok szabadon, amivel befejezéskor össze tudom varrni a zsákocska alját. A tetején a kikötő szálat és a vetülék (beszövő szálat) egyszerűen összecsomózom.

Kész is van a telefontok.


Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel