Többen kérdeztétek a csíráztatás menetét.
Készítettem róla egy videót, de vázlatosan leírom lépésről lépésre.
Szükséges anyagok:
-magok - jelen esetben, retek, mustár és brokkoli:
-üvegek - hálós tetővel:
-csöpögtető
-1 - 1 evőkanál magot rakunk 1-1 üvegbe, és egész éjszakára beáztatjuk.
-Másnap reggel leszűrjük és az edénycsöpögtetőre rakjuk, hogy maradéktalanul el tudjon távozni az üvegből a víz, és a levegő is át tudja járni.
-Este langyos vízzel átöblítjük az összes üveget, és visszatesszük a csöpögtetőre.
-Ezt a folyamatot (reggeli és esti öblítés) 3 napon keresztül ismételjük.
Majd a3. - 4. nap reggelén, az esti öblítés után kivesszük az üvegekből a csírákat, és dobozokban, vagy befőttes üvegben a hűtőbe tesszük.
Videó:
(Hát nem tudom, hogy melyik az egyszerűbb...? fotózni, szerkeszteni, írni, és ebből egy blogbejegyzést csinálni, vagy videózni. :) )
Ezt a videót azoknak ajánlom, akik emeletes csíráztató edényt használnának.