Keresés

2020. szeptember 15., kedd

Élő ételek

 Csodálatosra teremtett világban élünk, amibe mi emberek kicsit (nagyon) belenyúlkálunk, aminek következtében sajnos legtöbbször a végeredmény az egészségünkre nézve káros végkimenetelű lesz.

Sok témát érintettem már ezügyben, pl a kozmetikumokat, és az egyéb vegyi anyagokat, illetve az élelmiszerekről is többször esett már szó.

Nem olyan rég újabb ismerettel bővült a tudástáram, miszerint az összes zöldség-gyümölcs tartalmazza a saját emésztéséhez szükséges enzimeket, amiket mi sajnos a hőkezelés hatására kiölünk belőle, így a saját enzimkészletünkkel kell megoldanunk az emésztésünket, ami viszont véges számú. Egy fix mennyiségű test-enzimkészlettel születünk, amit be kell osztanunk életünk végégig. Az enzimek az emésztésen kívül fontos szerepet játszanak az anyagcsere folyamatban, a sejtek megújításában, a betegségek leküzdésében.

Ha az emésztésre "elpazaroljuk" a drága jó enzimkészletünket, akkor azokra a feladatokra már nem jut, amiket viszont nem tudunk másként megoldani, vagy csak nagyon nehézkesen. 

Az emésztés szempontjából a lényeg, hogy 43 fok fölé ne hevítsük azokat az ételeket, amiket nyersen is el lehet fogyasztani.

Én ezt az irányelvet most nagy mértékben be szeretném vezetni a konyhánkba.

Nem tervezem drasztikusan a nyers étkezésre való átállást, de sokkal jobban oda fogok figyelni arra, hogy amit csak lehet, azt ne hőkezeljem.

Nálam ez most hogyan néz ki?

Amit csak tudok, azt fermentálok (zöldséget és gyümölcsöt egyaránt). Hála az égnek mindenki IMÁDJA! SŐT határozottan érzik a gyomrukban a jótékony hatását. 




Amit csak tudok azt igyekszem alacsony hőfokon aszalni. A füge pont nem túl jó példa, mert azt végül 65 fokon fejeztem be, mert nagyon nehezen száradt, de az almaszirmot 40 fokon 2-3 óra alatt gyönyörűre ki lehet aszalni.

 


Amit csak tudunk, nyersen eszünk:




Teljesen kezdő, de annál lelkesebb vagyok!
Bújom az ilyen témájú könyveket, írásokat, videókat.

Szívből ajánlom Nektek, hogy gondoljátok végig a családotok étkezési szokásait. Megéri!



Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...