Rajongok minden olyan ételért amiben túró van. Legyen az édes, vagy sós. (Inkább édes, de a sósat is megeszem, ha arról van szó 😊 .)
Szombat délután sütöttem egy szemre kimért túrótortát, ami nagyon finom szaftos és ízletes lett (egyszerűen alig bírtam abbahagyni), ezért ma (vasárnap) megsütöttem újra, de mostmár lemértem a hozzávalókat, hogy Nektek is meg tudjam írni a receptet.
A recept a következő:
túrókrémhez:
500 g félzsíros túró
80 g cukor
160 g tejföl
3 csepp citrom illóolaj - !!!Nagyon fontos!!! Csak terápiás minőségű, 100%-ban természetes citrom illóolajat szabad használni. "Párszázforintos" citrom illatú olajat még párologtatóba se rakjatok!!!
3 egész tojás
a "tésztához":
220 g darált háztartási keksz
100 g olvasztott vaj
Elkészítése:
- A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és a csatos 20 cm-s tortaforma aljára nyomkodjuk (én tettem alá sütőpapírt is).
- A túrót összekeverjük a cukorral, a tejföllel és a három egész tojással, és jól kikeverjük, de nem kell habosra, csak hogy a túrórögök jól összetörjenek.
- Ezt a keveréket a kekszalapra öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Én mindig tűpróbát, vagyis késpróbát végzek. Amikor nem ragad a késre a krém, akkor jó.
- Hagyjuk hűlni ( ez a legnehezebb része az egésznek), majd tálalhatjuk!