"TEJBEGRÍZ" ZABKORPÁBÓL
A tejbegrízt szerintem nagyon sokan szeretjük, de tipikusan olyan étel, amit kerülni kell(ene), mivel nem túl egészséges, amiért a tehéntej és a búzadara magas, és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma a felelős, nem beszélve arról a rengeteg cukorról, amit bele és rá szórunk.
# Szerencsére van alternatíva!
A **búzadarát** lecserélhetjük magas rosttartalmú, ezért lassan felszívódó szénhidráttartalmú zabkorpára. *Sokkal laktatóbb, és a vércukorszintet sem terheli meg annyira.*
**Tehéntej** helyett használjunk cukormentes mandula vagy kókusztejet.
**Cukor** helyett én vaníliás Lite Ultra-t használtam, vagy bármilyen édesítőszert is rakhatunk bele.
# Recept - 1 nagyobb adaghoz
3 dl cukormentes mandulatej
5 dkg zabkorpa
1 tk vaniliás Lite Ultra
csipet só
Tetejére én csokis Lite Ultra-t szórtam, de lehet vaníliásat is, amibe egy kis fahéjat keverhetünk. *A fahéj beállítja az optimális vércukorszintet.*
Tetszőleges gyümölccsel tálaljuk. Én nagyon szeretek minél több mindent **"pirosbogyós" * *gyümölcsökkel tálalni, mert tele vannak értékes tápanyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal.*
# **Elkészítése:**
**...ugyanúgy készítjük, mint a tejbegrízt.**