Én darált csirkemell és csirkecomb keverékéből készítettem.
A húst tetszés szerint ízesítjük. Só és fokhagyma szerintem mindig mehet bele, a többi a fantáziánkra van bízva.
Én aszaltszilvásat készítettem, de lehet olivabogyósat, zöldborsósat, medvehagymásat is készíteni.
Nyugodtan kísérletezgessetek.
1/2 kiló darált húst megsózta, borzoztam és reszeltem bele egy gerezd fokhagymát.
Apróra vágtam 5 szem aszaltszilvát, ezt is beleraktam.
Az egészet jól összedolgoztam, és állni hagytam 1 - 2 órát a hűtőben.
2 réteg alufóliát egymásra raktam, és megkentem olivaolajjal.
Ebbe, mint egy szaloncukrot, belecsomagoltam az ízesített darálthúsos masszát.
Egy jénai edénybe öntöttem 3 dl vizet, így helyeztem bele a becsomagolt "gépsonkát".
180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöttem.
Egy teflon serpenyőben olivaolajon kérget sütöttem a "sonkának".
Ha nem sütünk neki kérget, akkor megforgatható bármilyen fűszerben, és általában egy keveréket csinálok pirospaprikából, durvára darált borsból és sóból. Ebben görgetem meg a kész "sonkát".
Egészséges, tudom, hogy mi van benne, és biztosan mi nincsen.
Nagyon egyszerű, és nagyon hamar megvan, olcsóbb is, mint a bolti ki tudja mit tartalmazó "eredeti" testvérei.
- mert nem tartalmaz cukrot, adalékanyagokat, állományjavítókat, térfogatnövelőket.
Bíztatlak Titeket, hogy próbáljátok ki Ti is.