Recept:
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 100 g édesítőszer (igazából ízlés szerint )
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 ek fahéj
- 1 ek olivaolaj
- 120g zsírszegény joghurt
- fél mérőkanál Lite Ultra por
Elkészítése:
- A lereszelt répát egy tálban összekeverjük a zabpehelyliszttel, a két tojással, a sütőporral, édesítőszerrel, gyömbérrel, fahéjjal és egy evőkanál olívaolajjal. Sűrűn folyós masszát kell kapjunk.
- A keveréket egy kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ekkor a teteje már megszilárdult, sötétbarna, mivel a sok répa karamellizálódik, a belseje pedig finom szaftos, de már nem ragad. Rácsra tesszük kihűlni.
- A mascarponét kikeverjük a Lite Ultrával. Az arányokon lehet változtatni, a lényeg, hogy krémszerű, könnyen kenhető legyen.
- A kihűlt torta tetejére kenjük. Tetszés szerint a tésztát ketté is vághatjuk, és az alsó felét megkenhetjük a kém felével.
Jó étvágyat kívánok hozzá.