Én magam is éveken keresztül a komposztra dobáltam a görögdinnye héját, mert azt gondoltam róla, hogy csak "csomagolóanyag".
Az idén próbáltam először alapanyagként tekinteni rá, és 100%-osan meggyőzött arról, hogy nem a komposzton van a helye.
Elsőször kompótot készítettem belőle a következő módon.
Direkt nem vágtam ki a dinnye húsát maradéktalanul, hagytam a zöld részen egy kis pirosat.
Csíkokra vágtam, és zöldséghámozóval levágtam a sötétzöld héjat, majd felkockáztam.
Enyhén ecetes vízben üvegesre főztem. Az ecetes levet leöntöttem róla.
Cukorszirupot főztem. Eredeti recept szerint ugyanannyi a cukor, mint a gyümölcshús, de én ennél jóval kevesebbet használtam. Kb lefeleztem a cukor mennyiségét.
A cukorsziruphoz citromkarikákat, és vaniliáscukrot raktam.
Ezután már nem főztem sokáig, kb negyed óra után sterilizált üvegekben mertem, és szárazdunsztban pihent másnapig.
Nagyon - nagyon finom, próbáljátok ki Ti is.