Fügelekvár, ahogyan én készítem. ![](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
![](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
(Pontos mennyiségekkel nem szolgálhatok, mert engem kifejezetten frusztrál, ha pontosan követni kell a megadott receptet, de ha Neked pont ez nyújt biztonságot, akkor a Femina online magazin fügelekvár receptjét ajánlom kiindulási alapnak.)
Készítés menete:
![](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tac/1/16/1f4cc.png)
A felkockázott fügét megszórtam:
- kb 1/3 mennyiségű cukorral,
- 1 tk őrölt fahéjjal,
- 1 tk őrölt gyömbérrel,
- 2 citrom levével.
Ezt 2-3 órára állni hagytam, majd alágyújtottam, és lassú tűzön addig főztem, míg el nem kezdett sűrűsödni.
Miután lezártam alatta a hőt, cseppentettem bele 5 csepp citrom, 5 csepp vadnarancs, és 2 csepp kardamom illóolajat.
(nagyon fontos, hogy ízesítéshez csak olyan illóolajat használj, ami 100% tisztaságú, és terápiás minőségű.)