Keresés

2008. május 26., hétfő

A nehéz szülés

Anyósomnak készültem ajándékot varrni. Korábban festettem Simon úr féle legvastagabb anyagot, gondoltam ez jó lesz táskának. El is kezdtem varrni, de sehogy sem tudtam az anyósomhoz elképzelni a leendő végeredményt. Félretettem.

Találtam azthiszem a foltvarrós topicon egy hajtogatott virág mintát. Ez is elkészítettem. Simon
úr féle közepes vastagságú anyag, régebbi saját festés. Első körben táskának indult, de miután láttam, hogy az anyag jellegéből kifolyólag milyen plasztikus térhatása van, jobbnak láttam, ha párna lesz belőle. Megvarrtam hozzá a keretet is. Stircelt kerek kivágással, szabad gépitűzés. Alsószálnak horgolócérna. Visszáján tűzve. Alig tűztem valamennyit, mikor is egyre jobban tudatosult bennem, hogy ez egy "húsevő virág" és abszolult nem tetszik. Ezt is félretettem. Ekkor már este 8 óra volt. A pánik egyre nagyobb,egész nap varrtam és érdemleges ajándékom még mindíg nincs. Persze szídtam magam, hogy miért hagytam ezt az utolsó pillanatra.


Utoljára végigpörgettem a foltvarrós topicot és ott találtam rá a "tulipános" táskára. Ha nem bonyolítom túl, egy este alatt kivitelezhető, mutatós darab.
Cicvarek oldalán meg is találtam a szabásmintáját. Az elejére egy dunántúli tulipános hímzésmintát applikáltam.
Az egészet szabad gépitűzéssel letűzem. Gombokkal erősítettem a pántokat, belűlre zseb és kész.
Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel