Keresés

2008. május 27., kedd

Évekkel ezelőtt egy kézműves portékákat árusító üzlet árulta a festett bögréimet. Azután elkezdtem varrni és szinte minden egyéb háttérbe szorult. (hímzés, szövés, nemezelés, porcelán festés). Tervben már régóta megvolt a fejembe, hogy egyszer festek egy hímzés mintát is. Nem szeretném senki érdemét elvitatni, Ledannánál láttam a festett csempéjét és akkor jöttem teljesen lázba. Végül a férjemnek festettem meg ezt a rábaközi hímzés mintát születésnapjára. Sima sütőben égethető porcelán festéket használtam. (marabu) A festés "technikájával" a hímzést szerettem volna imitálni.
A madaras motívumok a szívem csücskei, (na meg a tulipán) már a karácsonyra készített nemezelt "szütyőn" is megjelennek.
Most jelen állapotában kép, de elképzelhető, hogy kap két kovácsoltvas fogantyút és tálca lesz belőle. (pálinkát kínálni tökéletes lenne)

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel