Bugacról vásárfiaként házicsokit hoztam az otthoniaknak.
A család egyik legédesszájúbb tagja (apukám) elől viszont orvul felették a többiek.
Már csak az Ő kedvéért is ki kellett próbálnom itthon a házicsoki készítését.
Sokat kutattam a neten, aztán e mellett a recept mellett döntöttem. (hasraütés szerűen)
(kicsit átalakítottam)
recept:
250 g cukor
0,5 dl víz
30 g kakaópor
80 g vaj
175 g tejpor
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd beleöntjük a kakaóport. Csomómentesre keverjük, majd beletesszük a vajat. Miután felolvadt lezárjuk, csomómentesre elkeverjük benne a tejport.
A masszát szilikon formába, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és hűtőben lehűtjük.
Én diós:
és asztalt cseresznyés csokit készítettem.
Mindenkinek kikerekedett a szeme, mikor megkóstolta, annyira finom krémes.
Legközelebb elkészítem az eredeti recept alapján is, mert ez szobahőmérsékleten eléggé visszapuhult.
Ha van Nektek is jól bevált receptetek szívesen kipróbálnám azt is.