Keresés

2018. június 29., péntek

Szövőráma

Már jóideje nem jelentkeztem, ennek az az oka, hogy párhuzamosan rengeteg mindent csinálok.

Munka mellett készülök a Népi Játszóházvezetői vizsgámra, szakdolgozatot írok, felébresztettem az utóbbi időkben "Csipkerózsika álmát" alvó Angyalhívó ékszereimet, és létrehoztam az "Angyalhívó ékszerek" webáruházamat, amibe folyamatosan készítem az ásványékszereket.

És emellett fejlesztettem egy új terméket, amit egy régóta jelentkező probléma szült.Nekem problémát jelent jelent a kisebb szövéseim véglegesítse. Miután leszedem őket a keretről, a felvetőket el kell dolgozni, ki kell találni, hogy hogyan is legyen a falra akasztható állapotba hozni. Hogyan maradjon szép feszes a munka.


Én mostanában a gyors eredményt hozó munkákat preferálom. Szeretem, ha egy szusszanásra készen van egy-egy darab. Ezért is szőttem az év elején sok kisebb szövetet, amit aztán jobb híjján csíptetős ruhavállfával raktam fel a falra.A vezérhangyát az egyik szövésem adta, amit nem szedtem le a keretről, így van fent a falon most is. Valami ilyesmi kell nekem, csak sokkal egyszerűbb kivitelben.


Tehát adott volt a probléma, körvonalazódott egy ötlet, korábban megismertem egy embert, aki meg tudja csinálja amit én szeretnék - Ő készíti a horgolt kosaraim alját is - így egyszercsak összeállt az egész!

Megterveztem egy olyan keretet, amiről a kész szövést nem kell leszedni. Mint bekeretezett alkotás máris feltehető a falra. 

A keret megoldást ad a következőkre:
 • nem kell a szövést eldolgozni
 • a szövés kifeszítésével, felfüggesztésével sincsen többé gondunk
 • egy sima kerethez képest megkönnyíti a munkát, hogy szálak fixálva vannak
 • festéssel egyéb dekorálással - öregbítéssel - még tovább  fokozható a dekorációs hatása


A felvetése nagyon egyszerű:
A kezdő lyukhoz egyszerűen hozzákötöd a felvető fonalat, és nyolcas alakban - elölről hátra - végigvezeted a fonalat az összes lyukon, a végén a záró lyukhoz kikötöd.

Máris hozzá is lehet látni a munkához.
Ha akarod, akkor indulhatsz néhány sor felvetőfonallal, de lehet egyből a szövőfonallal is kezdeni.Kiknek való ez a keret?
Azoknak, akik
 • hobbi vagy dekorszövők
 • most ismerkednek a szövés csodás világával
 • gyors sikerélményre vágynak
 • a lakásukat saját alkotásokkal szeretnék díszíteni
 • folyamatos ajándék gondokkal küszködnek, szeretnének valami személyeset adni
 • azt gondolják magukról, hogy nincsen kézügyességük
 • és persze a gyerekeknek!
Rengeteg ötletem van a kerettel kapcsolatban. 
Nem csak négyzet, hanem kör alakút is készítettünk. Ez többféle felvetési lehetőséget is rejt magában.

Folyamatosan mutatom majd az új ötleteket. 

Ha Téged is érdekel a "WoodLoom" szövőráma (már nevet is adtam neki :) ) írj nekem a részletek miatt a katboreka@gmail.com email címre.

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix