Okt. 18-án készültek a képek, akkor ástam ki próbaképpen néhány tő csicsókát.
Én még sosem termesztettem ilyen zöldséget, ezeket még évekkel ezelőtt Péter ültette, de Ő nincsen megelégedve a terméshozammal.
A gumókból fermentált csicsókát csináltam.
Ez úgy készül, hogy a megmosott gyökereket felkarikázom, belepakolom egy dunsztosüvegbe, és felöntöm egy sós lével, aminek a keverési aránya: 1 liter víz + 1 ek só, ami kb 20 g.
A felöntött üveget elteszem pihenni. Nálunk ennek a helye a hűtő tetején van :) . Az üveg alá kell tenni egy tálat, mert ahogy beindul a tejsavas erjedés, úgy fog a lé szivárogni a tetején. Pár hét érés után bontható, kóstolható. Bontás után tegyük hűtőbe, bontás nélkül az erjedési folyamatok lezajlása után mehet a kamrába.
Néhány tövet ástam csak ki, és három üvegnyi fermentált savanyúság lett belőle. Én elégedett vagyok. :)