Mai desszert "ᴍᴀɴɢós süᴛőᴛöᴋᴋʀéᴍ, ɴᴀᴛúʀ ᴊᴏɢʜᴜʀᴛᴛᴀʟ
"Végre itt a sütőtök szezon.
Nagyon szeretem ezt a növényt, mert nemcsak a megjelenése nagyon változatos, hanem az elkészítésének is ezeregy módja van, és ráadásul nagyon egészséges is.
A sütőtöknek jelentős a karotin- és C-vitamin tartalma, antioxidáns hatása folytán kedvelt téli csemege. Emellett kitűnő rostforrás, tápértéke és energiatartalma igen magas. Magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma - káliumtartalma miatt pedig vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is van.
A mai krémdesszert a következő módon készült: Kb 1 kiló sütőtököt felkockázunk, egy kicsit meglocsoljuk olivaolajjal és a szokásos módon megsütjük, majd a héjától megszabadított tököt egy tálba rakjuk.
Szórunk rá 1 kávéskanál fahéjat, 2 teáskanál Ultra Lite port - ezzel adjuk meg a vaníliás, édeskés ízt, a savat pedig fél deci mangós aloe ital adja, a csipet sót ki nem hagyjuk, minden édesben kell egy kicsi só.
Az egészet egy botmixer segítségével összetörjük. (ha nagyon sűrűnek találjuk, narancslével még hígítható.)
A puha krémet pohárba kanalazzuk, tetejére savanykás natúr joghurtot öntünk, és valami ropogós kerüljön a tetejére.
Én tönköly búzapelyhet raktam rá.Egyszerre édesen krémes, savanykásan friss és roppanós. Nagyon egészséges és nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.